Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


tenzidy

Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

tenzidy [2019/02/13 14:43]
ame
tenzidy [2019/02/17 09:59] (aktuální)
ame
Řádek 9: Řádek 9:
  
 ANIONICKÉ TENZIDY: Soli obsahující sodík, (//INCI: Sodium//), draslík (//INCI: Potassium//), amonium (//INCI: Ammonium//), hořčík (//INCI: Magnesium//), monoetanolamin (//INCI: MEA//), dietanolamin (//INCI: DEA//) nebo trietanolamin (//INCI: TEA//). Anionický tenzid je také mýdlo.  ANIONICKÉ TENZIDY: Soli obsahující sodík, (//INCI: Sodium//), draslík (//INCI: Potassium//), amonium (//INCI: Ammonium//), hořčík (//INCI: Magnesium//), monoetanolamin (//INCI: MEA//), dietanolamin (//INCI: DEA//) nebo trietanolamin (//INCI: TEA//). Anionický tenzid je také mýdlo. 
-Běžně k dostání jsou pro koncového uživatele tyto přírodní anionické tenzidy: Lathanol (SLSA, //INCI: Sodium Lauryl Sulfoacetate//), Plantapon (//INCI: Sodium Lauryl Glucose Carboxylat et Sodium Cocoyl Glutamate//), Facetensid HT (//INCI: Disodium Laurethsulfosuccinate//), SCS (//INCI: Sodium Coco Sulfate//), SCI (//INCI: Sodium Cocoyl Isethionate//), Perlastan® SC (//INCI: Disodium/Sodium Cocoyl Glutamate//).+Běžně k dostání jsou pro koncového uživatele tyto přírodní anionické tenzidy: Lathanol (SLSA, //INCI: Sodium Lauryl Sulfoacetate//), původní Plantapon nahradil Plantapon SF (//INCI: Sodium Cocoamphoacetate (and) Glycerin (and) Lauryl Glucoside (and) Sodium Cocoyl Glutamate (and) Sodium Lauryl Glucose Carboxylate//), SCS (//INCI: Sodium Coco Sulfate//), SCI (//INCI: Sodium Cocoyl Isethionate//), SLMI (//INCI: Sodium Lauroyl Methyl Isethionate//), Perlastan® SC (//INCI: Disodium/Sodium Cocoyl Glutamate//).
  
-KATIONICKÉ TENZIDY k dostání pro koncové uživatele kosmetických surovin: TEGO Amid S 18 (//INCI: Stearamidopropyl Dimethylamine//) a nově také Varisoft EQ 65 (//INCI: Distearoyl Dimonium Chlorid, Cetearyl Alcohol//)+KATIONICKÉ TENZIDY k dostání pro koncové uživatele kosmetických surovin: TEGO Amid S 18 (//INCI: Stearamidopropyl Dimethylamine//) a nově také Varisoft EQ 65 (//INCI: Distearoyl Dimonium Chlorid, Cetearyl Alcohol//) či Emulsense™ HC (//INCI: Brassicyl Isoleucinate Esylate (and) Brassica Alcohol//)
  
 AMORFNÍ TENZIDY: Tegosoft (Sanfteen, //INCI: Sucrose Cocoate//), Tego Betain F (Kokosbetain, //INCI: Cocamidopropyl Betaine//), Rewoteric AM 2 (Glycintensid, //INCI: Disodium Cocoamphodiacetate//) AMORFNÍ TENZIDY: Tegosoft (Sanfteen, //INCI: Sucrose Cocoate//), Tego Betain F (Kokosbetain, //INCI: Cocamidopropyl Betaine//), Rewoteric AM 2 (Glycintensid, //INCI: Disodium Cocoamphodiacetate//)
Řádek 25: Řádek 25:
  
   * Kokosbetain: 30 % WAS    * Kokosbetain: 30 % WAS 
-  * Kokoglukosid: 51 - 55 % WAS +  * Glukosidy (KokoglukosidDecylglukosid, Laurylglukosid): 51 - 55 % WAS 
-  * Decylglukosid: 51 - 55 % WAS +  * Plantapon SF30 % WAS
-  * Facetensid HT40 % WAS+
   * Perlastan: 24 - 26 % WAS   * Perlastan: 24 - 26 % WAS
-  * Laurylglukosid: 51 - 55 % WAS 
   * Glycintensid: 39 % WAS   * Glycintensid: 39 % WAS
  
Řádek 37: Řádek 35:
   * SCS: 92 % WAS   * SCS: 92 % WAS
   * SCI: 80 % WAS   * SCI: 80 % WAS
 +  * SLMI: 80 - 85 % WAS
  
 Pro plánování mycích kosmetických produktů se řídíme jednak vhodnou výslednou koncentrací mycích aktivních složek (podíl tenzidu v kosmetickém produktu je vážen jeho koncentrací mycích aktivních složek - WAS), jednak hledíme na další vlastnosti jednotlivých tenzidů. Při stejné koncentraci mycích aktivních složek se různé tenzidy chovají různě - některé více pění, jiné více vysušují pokožku. Pro plánování mycích kosmetických produktů se řídíme jednak vhodnou výslednou koncentrací mycích aktivních složek (podíl tenzidu v kosmetickém produktu je vážen jeho koncentrací mycích aktivních složek - WAS), jednak hledíme na další vlastnosti jednotlivých tenzidů. Při stejné koncentraci mycích aktivních složek se různé tenzidy chovají různě - některé více pění, jiné více vysušují pokožku.
tenzidy.1550065392.txt.gz · Poslední úprava: 2019/02/13 14:43 autor: ame